Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans BVBA
Weertersteenweg 138/2
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Baumer - PosCon CM, voor het meten van ronde objecten zonder reflector


PosCon CM is het nieuwste lid van de familie Baumer licht sectiesensoren, waardoor contactloos, precies en vooral een eenvoudige meting voor het meten van een diameter of de positie van ronde voorwerpen met een buitendiameter van 30 tot 130 mm. In vergelijking met andere meetsystemen zoals hoge-snelheid optische micrometers, is er alleen één enkele sensor nodig voor stabiele resultaten. De sensor vereist geen extra externe software of een reflector. Een groot voordeel is de eenvoudige installatie en parameterisatie van de PosCon CM. In vergelijking met complexe 3D-systemen, is de gekalibreerde PosCon CM in slechts een paar minuten klaar voor gebruik. Dankzij de duidelijk zichtbare en veilige laserklasse 1 laser lijn kan je de sensor snel uitlijnen. Voor de nauwkeurige aanpassing aan de specifieke meetopdracht, moeten er slechts een paar parameters worden ingesteld. Door de fabriekskalibratie worden de meetwaarden direct in mm weergegeven. Of u nu de precieze positie van leidingen wilt bepalen door middel van een middelste cirkelmeting of de garenhoeveelheden door de meting van de diameter berekenen, PosCon CM is de meest efficiënte oplossing.

 

Baumer's PosCon licht sectiesensoren sluiten de kloof tussen minder proces betrouwbare handmatige meetinstrumenten en hoge prestaties, maar zeer complexe 3D meetsystemen tegen aanzienlijk lagere kosten. De sensoren bieden complexe functies zoals de meting van objectdimensies met PosCon HM, randposities met PosCon 3D en nu cirkel centrum en diameter van ronde objecten met PosCon CM, geïntegreerd in een gebruiksvriendelijke, compacte sensor. Door hun kleine afmeting, lichtgewicht en flexibele montage in een zijdelingshoek van +/- 30 °, zijn ze ook geschikt voor installatie in smalle machine-ontwerpen en op robots. Dankzij de intelligente evaluatie, een uniforme werkingskoncept en een robuuste IP 67-behuizing, zijn de PosCon-lichtsensorsensoren de ideale oplossing voor toepassingen op het gebied van montage en verwerking, verpakking, houtverwerking, glas- en keramische verwerking, speciale machineconstructie Of meet- en testtechnologie.

Download hier een product overview van de PosCon CM.