Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans BVBA
Weertersteenweg 138/2
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Baumer - Innovatie in deelinspectie: PosCon Light Section Sensors

Progressieve digitalisering en de trend naar geïndividualiseerde producten vereisen ook oplossingen die zo flexibel en geautomatiseerd mogelijk zijn, zelfs in het deelinspectiegebied. Als het gaat om het controleren of bepaalde productieparameters binnen bepaalde drempelwaarden liggen, biedt Baumer met zijn PosCon sensoren een interessant alternatief voor conventionele profiel sensoren of complexe 3D laser scanners. De PosCon sensoren zijn slimme, vooraf geconfigureerde profielsensoren die speciaal zijn aangepast aan toepassingen zoals het meten van voorwerpkanten, breedtes, hoogten of ronde objecten. PosCon-sensoren bieden nauwkeurige meetresultaten voor directe evaluaties zonder complexe gegevenswolken of dure externe evaluatiesoftware.
 
PosCon-sensoren werken zonder reflector en kunnen snel worden ingezet dankzij de zichtbare laserlijn en de optisch uitgelijnde as. Na de installatie dienen er maar enkele parameters te worden geconfigureerd om precieze meetresultaten te bereiken. Een ander voordeel van de sensoren is dat de meetwaarden direct in millimeter worden uitgevoerd. De waarden kunnen direct verder in het controlesysteem worden verwerkt. Dankzij hun intelligente analyse maken de PosCon-sensoren niet alleen de efficiënte meting van voorgevormde onderdelen of de precieze positionering van gereedschappen of robots mogelijk, maar implementeren ze ook efficiënte check-and-sort-functies op basis van drempelwaardevergelijkingen.
 
Vandaag richten de toepassingsgebieden zich vooral op het automobiel gebied, evenals de metaal- en kunststofverwerkende industrie. Bovendien kunnen de PosCon sensoren met hun check-and-sort applicaties ook in de verpakkings- en farmaceutische industrie worden gebruikt. Natuurlijk zijn ze ook geschikt voor alle andere industrieën. De redelijke inkoop- en onderhoudskosten betekenen dat kwaliteit op veel gebieden van het deelinspectieproces mogelijk en betaalbaar is.


Download hier een product overview van de PosCon.