Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans Techniek België BV
Agropolis Park 101
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Baumer - Laumans introduceert de MA20 meetwiel encoder met nauwkeurige meetresultaten.

Laumans introduceert de MA20 meetwiel encoder met nauwkeurige meetresultaten.
 

De Baumer MA20 meetwiel encoder combinatie biedt een eenvoudige, flexibele en betrouwbare snelheiden positie-feedback voor transportsystemen.

Met een resolutie van maximaal 25.000 ppr combineert het twee-in-één apparaat een meetwiel en een nauwkeurige optische incrementele encoder met hoge resolutie. Zelfs bij relatief lage transportsnelheden kan de encoder nog steeds zeer nauwkeurige meetresultaten leveren.

Bij een meetwiel van 200 mm in omtrek heeft de MA20 encoder een HEX-schakelaar, waarmee gebruikers kiezen uit 16 vooraf gedefinieerde resoluties die variëren van 100 ppr tot 25.000 ppr. Naast het vereenvoudigen van voorraad vereisten, zorgen de instelbare resoluties ervoor dat de encoder voldoet aan de eisen van verschillende toepassingen. De multifunctionele encoder is uitgerust met een verstelbare contactdruk, dit zorgt voor een betrouwbaar oppervlakcontact zonder slip, waarbij meetfouten worden voorkomen.Het slijtvast meetwiel zorgt ook voor een opmerkelijke hechting op transportmaterialen, er zijn o-ringen verkrijgbaar in verschillende hardheden van rubber (NBR), variërend van 40 tot 70 shore voor een optimale grip. De MA20 meetwiel encoder heeft een voedingsspanning tussen 4,75 VDC en 30 VDC met een draaibare, hoogte verstelbare beugel die een snelle installatie mogelijk maakt, evenals een acht-pins M12-aansluiting.

Daarnaast kan de encoder met een IP-64 afdichting ook ingezet worden bij omgevingstemperaturen variërend van -20°C tot + 85°C. Dit maakt de encoder zelfs geschikt in moeilijke omgevingen.

De MA20 meetwiel encoder is ideaal voor vele toepassingen in de industrie zoals bijvoorbeeld lengtemetingen van etiketteringen, verpakkingen en botteltoepassingen. Het kan ook in de textiel-, brief- en pakketten industrie toegepast worden.

Klik hier voor het productdatasheet.