Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans Techniek België BV
Agropolis Park 101
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Baumer - De nieuwe EAM MAGRES magnetische absolute encodergeneratie

De uitzonderlijk robuuste magnetische absolute encoders uit de MAGRES-serie van Baumer hebben de tand des tijds in de hele wereld onder de strengste omstandigheden betrouwbaar kunnen doorstaan. Volgende encodergeneratie MAGRES EAM580 en EAM360 voegen een dergelijke bewezen robuustheid samen met ultieme precisie. Hun maximale hoeknauwkeurigheid van 0,15 ° zorgt voor absolute betrouwbaarheid en nauwkeurige positionering voor ultieme procesbeheersing waarvoor voorheen vaak optische encoders nodig waren.

De multifunctionele encodorfamilie van 58 en 36 mm omvat een grote verscheidenheid aan productvarianten in mechanisch ontwerp, verbindingstechnologie en interfaceconnectiviteit die gebruikers maximale flexibiliteit bieden bij het kiezen van de bijpassende sensor. Dankzij hun compacte formaat passen MAGRES-encoders op de moeilijkste plekken. EAM580 met PROFINET ter ondersteuning van de nieuwste communicatiestandaarden en OPC UA is bij uitstek voorbereid om IoT te realiseren.

Voor ultieme betrouwbaarheid is de in encoder geïntegreerde firmware ontworpen om te voldoen aan de EN13849-vereisten. Hiertoe zijn functionele veiligheidssystemen tot PLd-niveau toegestaan ​​om de encoders als standaardcomponenten te integreren. De encoders zijn beschikbaar met redundante detectie en output twee positiewaarden via CANopen voor plausibiliteitsevaluatie in de master-controller.

Het grootste deel van de nieuwe robuuste magnetische encodergeneratie is de R-serie met EAM580R en EAM360R. Het E1-conforme ontwerp voor hoge elektromagnetische compatibiliteit, met IP 67-bescherming en C5-M-corrosieweerstand is compromisloos duurzaam bij veeleisend gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld bij mobiele automatisering. Bovendien is hun 0,5 mm2 draadkerndoorsnede volledig compatibel met automotive-aansluittechniek.

Klik hier voor de brochure!