Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans Techniek België BV
Agropolis Park 101
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Wenglor - Veiligheidslichtschermen van Wenglor sensoric

Laumans Techniek B.V. breidt het leveringsprogramma van de veiligheidstechniek uit met meerstraals lichtschermen van Wenglor sensoric. Deze bieden lichaamsbeveiliging tot PL e en zijn betrouwbaar en eenvoudig in de industriële praktijk te integreren.

Meerstraals lichtschermen zijn vooral bedoeld voor de beveiliging van personen die zich onopzettelijk in de buurt van gevaarlijke installaties bevinden, zoals palletisers en productbewerkingsmachines. Veiligheidslichtschermen met vinger- en handbeveiliging hebben een fijnmazig lichtgordijn voor de beveiliging van een afzonderlijk lichaamsdeel. De nieuwe meerstraalslichtschermen daarentegen bouwen een barrière op van enkele lichtstralen, die een lichaam bij het indringen van de gevarenzone detecteert.

De meerstraals lichtschermen kunnen direct en zonder software worden ingesteld . De beproefde dip-schakelaars garanderen makkelijk en overzichtelijk parametreren. Om de schermen voor manipulatie te beschermen, kunnen de dip-schakelaars met gratis software beveiligd worden. Deze software biedt aanvullend diverse diagnosefuncties. Ook het zichtbare rood licht heeft zich bewezen en maakt het uitrichten van het scherm zonder hulpmiddelen mogelijk. Bovendien is tijdens het proces snel herkenbaar of het meerstraals lichtscherm actief is.
 

Een bijzonderheid is de bedrijfszekerheid in vervuilde omgevingen. Door de functie 'gereduceerde resolutie' kan de storingsongevoeligheid van het meerstraalslichtscherm verhoogd worden. Deeltjes in de lucht, zoals metaal- of houtspanen, leiden daarmee niet tot het ongewild uitschakelen van de veiligheidsuitgangen.

Door cascadering kunnen diverse meerstraals systemen verbonden worden. Op de veiligheids-PLC hoeft aansluitend alleen nog één ontvanger aangesloten te worden, andere ingangen worden bespaard.

Het complete pakket met service en systeem bevat bovendien een verscheidenheid aan systeemcomponenten. De schermen worden aangevuld met robuuste en instelbare beschermingszuilen zoals de hoekspiegel. De relaiseenheid, het laserhulpmiddel voor het uitrichten van de lichtschermen op grote afstanden, de bevestigingsbeugels en de aansluittechniek maken het aanbod compleet.

Download hier de brochure.