Laumans logo

Laumans Techniek B.V.
Fahrenheitstraat 12
NL 6003 DC Weert
+31 (0)495-52 10 67

Laumans BVBA
Weertersteenweg 138/2
B-3640 - Kinrooi
+32 (0)89-70 20 96

Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek Laumans Techniek

Nieuws

Baumer - CFAK 12, Capacitieve niveau sensor voor vervuilde media

Capacitieve niveau sensor voor vervuilde media.

De nieuwe CFAK 12 capacitieve vulhoogte sensor van Baumer voor geleidende vloeistoffen met onderdrukking  voor vuildeeltjes en reinigingsmiddelresten.

Bij het detecteren van vulniveaus in vervuilde media zijn conventionele capacitieve sensoren gevoelig voor gesuspendeerde vaste stoffen die hun schakelgedrag beïnvloeden. De nieuwe CFAK 12 is de slimme oplossing voor deze toepassingen. In een geaarde metalen bak controleert hij vulniveaus water en op water gebaseerde vloeistoffen.

Dankzij de speciale behuizing en het vlak kunststofoppervlak hechten vuildeeltjes nauwelijks aan de sensor. Hierdoor is de sensor gemakkelijker te reinigen in vergelijking met conventionele oplossingen. Zelfs indien vuil zich hecht aan de sensor zorgt de geïntegreerde compensatie elektrode ervoor dat deze wordt onderdrukt en het vulniveau nog nauwkeurig gedetecteerd. Daarnaast is de capacitieve sensor uitermate bestand tegen reinigingsmiddelen en onderdrukt residuen betrouwbaar.

Onder andere wordt de capacitieve vul niveausensor toegepast toiletten in treinen. Aan de ene kant dient als overvulling schakelaar wanneer het toilet wordt geblokkeerd en het waterniveau stijgt. Aan de andere kant, door het onderdrukken van zwevende stoffen, toiletpapier en schoonmaakmiddelen zorgt hij voor een goede werking van het spoelsysteem onder normale omstandigheden. Naast deze specifieke toepassing, maken de bijzondere eigenschappen van de sensor toepasbaar voor alle soorten vervuilde media niveaumetingen.

Klik hier voor de datasheet.